Σελίδες

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

"Δεν είναι το γάλα και τα φάρμακα τα σοβαρά θέματα"


H μόνη διαφωνία που έχω σχετικά με τις ρυθμίσεις για το γάλα και τα φάρμακα είναι ότι άργησαν πολλά χρόνια. Θέλει πολύ δουλειά για να γίνει η πατρίδα μας σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος και μόλις πάει να γίνει ακόμα κι ένα μικρό βήμα ξεσηκώνονται οι συντεχνίες με τους ελεγχόμενους βουλευτές τους να το σταματήσουν...





Το σκάνδαλο και η αιτία καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου είναι αν αληθεύουν τα όσα αποκαλύπτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου (δείτε εδώ) περί αλλαγών στα άρθρα 235 κ 236 του ποινικού κώδικα και οδηγούν σε παραγραφή υποθέσεις μαφιόζων κρατικών υπαλλήλων που κατηγορούνται για μίζες ακόμη κι άνω των 120 χιλιάδων ευρώ. Γι αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς ,ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ για το δήθεν συμφέρον 3500 χιλιάδων αγελαδοτρόφων έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν.



Στην Ελλάδα τη γαλακτοκομική χρονιά του 2013 παρήχθησαν συνολικά 627.481 τόνοι γάλακτος. Η ετήσια κατανάλωση αγελαδινού σε διάφορες μορφές (δηλαδή γιαούρτια, τυριά, επιδόρπια κ.λπ.) είναι περίπου 1,2 εκατ. τόνοι. Εξ αυτών οι 400.000 - 500.000 τόνοι είναι νωπό - εν ολίγοις, οι παραγόμενες ποσότητες τυπικά επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση γι’ αυτό. Παράγουμε 627 χιλιάδες τόνους γάλα και καταναλώνουμε 1,2 εκατ. τόνους (νωπό και γαλακτοκομικά). Μένουν λοιπόν περίπου 600.000 τόνοι προϊόντων που είναι αδύνατον να είναι φτιαγμένα από ελληνικό γάλα, γιατί αυτό απλώς… δεν φτάνει! Η ποσόστωση μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μας δίνει τη δυνατότητα για 900χιλιάδες τόνους ετήσια παραγωγή την οποία δεν καλύπτουμε.



Η κυβέρνηση με την εφεύρεση του γάλακτος 2 ημερών δίνει ουσιαστικά ένα μεγάλο μπόνους σε τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς να πουλήσουν απ ευθείας το δικό τους γάλα στις περιοχές τους καθώς έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών.



Κι εδώ έρχεται το ερώτημα: όσοι κόπτονται δήθεν για τα δικαιώματα των αγελαδοτρόφων μήπως στο βάθος ανησυχούν για τα κέρδη των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών που έχουν δεσπόζουσα θέση στην Ελληνική αγορά αποκρύπτοντας από τους καταναλωτές ότι χρησιμοποιούν εισαγόμενο γάλα;



Την ίδια ώρα o κ.Χαρακόπουλος υποβάλει παραίτηση γιατί δεν μπορεί να θίξει τα συμφέροντα μερικών εκατοντάδων κτηνοτρόφων της περιοχής του (ή μήπως όχι;) ενώ έχει αρνηθεί επί πάνω από ένα έτος έστω και να συναντήσει την ΠΕΠΤΕΓ που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες πτυχιούχους γεωπόνους τεχνολογικής εκπαίδευσης .



Εύχομαι λοιπόν και ελπίζω οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου να πράξουν τα αυτονόητα υπερψηφίζοντας τις συγκεκριμένες διατάξεις, και θέτοντας το βέτο τους και την πίεση τους στα σοβαρά θέματα της αλλαγής των άρθρων του ποινικού κώδικα, αν επαναλαμβάνω όσα έχει αποκαλύψει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι αλήθεια.

Ανδρέας Σταματόπουλος γεωπόνος Τ.Ε. - Οικονομολόγος ,

ΜΒΑ, Msc statistics ,



Αντιπρόεδρος ΚΔΣ ΠΕΠΤΕΓ



logiastarata.gr




Διαβάστε περισσότερα: "Δεν είναι το γάλα και τα φάρμακα τα σοβαρά θέματα"»