Σελίδες

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Λαφαζάνης: Δεν είμαστε 2 και 3 κόμματα


«Νομίζω ότι αυτή η φιλολογία είναι πολύ λάθος. Κυρίως αντιπροσωπεύει μια δημαγωγία και μια επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στον realfm 97,8...

και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος απαντώντας στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο κόμματα.



Και πρόσθεσε: «Προσπαθούν δηλαδή να αξιοποιήσουν κάποιοι αντίπαλοι κύκλοι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ την δημοκρατία την οποία έχει στις γραμμές του, και επομένως τη δυνατότητα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και είναι δύναμη αυτή για τον ΣΥΡΙΖΑ, να εκφράζονται ελεύθερα όλες οι απόψεις στις γραμμές του. Να γίνονται δηλαδή τα συλλογικά όργανα του κόμματος και να γίνεται εκεί πραγματική συζήτηση. Όχι εικονική συζήτηση, και όχι διατεταγμένη συζήτηση».



Και σημείωσε: «Εμείς συζητάμε, όποτε γίνεται η πολιτική γραμματεία, όποτε γίνονται οι Κεντρικές μας Επιτροπές, συζητάμε ανοιχτά και ελεύθερα και διατυπώνονται και διαφορετικές απόψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε δυο κόμματα, τρία κόμματα, τέσσερα κόμματα. Η κάθε άποψη δεν αντιπροσωπεύει ένα σχίσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι μια συμβολή στην γενικότερη προσπάθειά μας.



Συνέχισε δε λέγοντας: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως, κινείται με βάση τη δημοκρατία του, ως ενιαίο κόμμα με ενιαίες συλλογικές αποφάσεις, οι οποίες είναι πάντοτε οι αποφάσεις της πλειοψηφίας. Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας. Και νομίζω όσο πρωτόγνωρο κι αν είναι αυτό για την πολιτική ζωή είναι καινοτόμο και μπορεί να ανοίξει και θετικούς δρόμους για τον τόπο και για τον ελληνικό λαό. Αλλιώς η άλλη επιλογή είναι τα αρχηγικά και μονολεκτικά κόμματα».



Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι: «Με το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε: «Και δεν πρόκειται να υπάρξει όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι το πρόβλημα και όχι η λύση του προβλήματος, διότι εάν διαμορφωθεί μια τέτοια συνεργασία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εφαρμοστεί το αντιμνημονιακό προοδευτικό μας πρόγραμμα. Είναι σαφές αυτό. Άλλωστε βλέπουμε ότι αυτός ο χώρος κινείται σε μια πολιτική κατεύθυνση διαμετρικά αντίθετη από την κατεύθυνση και τον προσανατολισμό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».



Διαβάστε περισσότερα: Λαφαζάνης: Δεν είμαστε 2 και 3 κόμματα»