Σελίδες

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

"Απόβαση" παραγωγών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες καταναλωτές προσέρχονται από το πρωί στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη για να προμηθευτούν τα προϊόντα που παρήγγειλαν μέσω του θεσμικού κινήματος...

«Χωρίς Μεσάζοντες» του δήμου Νεάπολης-Συκεών.



Η διαδικασία διάθεσης και παραλαβής γεωργικών αγαθών πρώτης ανάγκης, που παραγγέλθηκαν μέσω της τέταρτης κατά σειρά εκστρατείας του δήμου και του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή, ξεκίνησε από τις 7.30 το πρωί και θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 5 σήμερα το απόγευμα. Έως αυτή την ώρα εκτιμάται ότι έχουν εξυπηρετηθεί περίπου 1.600 άτομα, χωρίς να έχει καταγραφεί το παραμικρό απρόοπτο ή παράπονο, ενώ οι συνολικές παραγγελίες ανέρχονται σε 2.201.



Η διανομή γίνεται με απλούστατες διαδικασίες χάρη στη σωστή προετοιμασία των διοργανωτών μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, καθώς και στην πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει. Ο κάθε ενδιαφερόμενος, που έχει από μέρες ειδοποιηθεί είτε τηλεφωνικά είτε με γραπτό μήνυμα sms στο κινητό του, γνωρίζει την ώρα που οφείλει να βρίσκεται στο σημείο βάσει αλφαβητικής σειράς, καταθέτει στη γραμματεία, που φιλοξενείται προσωρινά στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης, το έντυπο παραγγελιών επιδεικνύοντας την αστυνομική του ταυτότητα, και κατόπιν μεταβαίνει με το αυτοκίνητό του στον παρακείμενο χώρο διάθεσης προκειμένου να παραλάβει τα προϊόντα που χρειάζεται.



Έμφαση στην αξιοπρέπεια



Καθοριστική για το άψογο αποτέλεσμα της οργάνωσης είναι η συνεργασία στελεχών του δήμου και εργαζομένων από τις αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής και Καθαριότητας, και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών, αλλά κυρίως η συμμετοχή πολλών εθελοντών από την ΕΔΟΜΑΚ, τις δημοτικές Κοινωνικές Δομές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Μεταξύ άλλων, προβαίνουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διευκολύνουν τους πολίτες στη μεταφορά των προϊόντων στα οχήματά τους.



«Εκτός από την προμήθεια των νοικοκυριών με φθηνά προϊόντα άριστης ποιότητας, ενόψει μάλιστα και της εορτής των Χριστουγέννων, μάς ενδιαφέρει ιδιαίτερα να φέρουμε σε πέρας μια σοβαρή και αξιοπρεπή διαδικασία εξυπηρέτησης όλων των συμπολιτών μας. Εικόνες συνανθρώπων μας που ταλαιπωρούνται, στριμώχνονται και, δυστυχώς αρκετές φορές, εξευτελίζονται, προκαλούν θλίψη και δεν θέλουμε ποτέ να συμβούν στο δήμο μας», τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης. «Όπως πετύχαμε αυτόν το στόχο και στις προηγούμενες διαθέσεις προϊόντων, έτσι και τώρα θα μπορούμε στο τέλος να κάνουμε και πάλι θετικό απολογισμό», προσθέτει.


Διασφάλιση ποιότητας – Έκδοση αποδείξεων



Όλα τα προϊόντα (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας, αλεύρι από τη Λάρισα, ρύζι τεσσάρων ποικιλιών από τα Ν.Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, φασόλια, φακές και ρεβίθια από τον Ενιπέα Φαρσάλων, μέλι ανθόμελο και πευκόμελο από τη Θάσο, ελιές πράσινες και μαύρες σταφιδάτες από τη Χαλκιδική, πατάτες από το Νευροκόπι Δράμας, κρεμμύδια ξανθά από το νομό Σερρών και ρόδια από το Ροδολίβος Σερρών) συνολικού βάρους περίπου 106 τόνων, είναι εξαιρετικής ποιότητας, κάτι που κατοχυρώνεται από τους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας που συνοδεύουν όλα τα προϊόντα.



Αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από τους ειδικούς ελέγχους του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Για το σκοπό αυτό ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Απατσίδης, όπως ακριβώς έχει συμβεί και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, πήρε και σήμερα τυχαία δείγματα από το ελαιόλαδο και το μέλι, προκειμένου να σταλούν σε χημείο για ειδικούς ελέγχους και να γίνει διασταύρωση με τους αντίστοιχους ποιοτικούς ελέγχους των παραγωγών και να ταυτοποιηθούν οι παραγωγές.



Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι τα προϊόντα διατίθενται σε ιδιαίτερα προσιτές και ανταγωνιστικές στην αγορά τιμές, ενώ οι παραγωγοί τηρούν απόλυτα τους φορολογικούς κανόνες εκδίδοντας τις σχετικές αποδείξεις, εκτός από λίγους που δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο.



-------------------------------------------------------------------------------------

Σκοράρουμε… για την ανθρώπινη αλληλεγγύη

Γιορτή αγάπης – τουρνουά ποδοσφαίρου



Με τρόφιμα θα ενισχύσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι άπορων συμπολιτών μας τα μέλη των τμημάτων ποδοσφαίρου των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς και αθλητικών συλλόγων της περιοχής, στο πλαίσιο του θεσμικού «Τουρνουά Αγάπης» που οργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών.



Το τουρνουά ποδοσφαίρου διεξάγεται αύριο, Σάββατο 30 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί, στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης (γήπεδο χόρτου), στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

Προσκεκλημένοι και σε αυτό το τουρνουά ανθρώπινης αλληλεγγύης είμαστε όλοι όσοι επιθυμούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια και να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούμε για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.





Διαβάστε περισσότερα: "Απόβαση" παραγωγών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών »